Surdegsmacka de Lux

Denna goda surdegsmacka med tonfisk och smörgåskrasse är ett måste för alla som gillar bröd men vill äta lite nyttigare!

Surdegsbröd är bättre än vanligt bröd tack vare jäsningsprocessen som medför många positiva effekter på brödet. Till exempel innehåller surdegsbröd nyttiga mjölksyrabakterier som fått växa till sig och det har inte så högt innehåll av fytinsyra som andra bröd eftersom den bryts ned under jäsningsprocessen. Detta gör att vi kan ta upp viktiga mineraler mycket bättre. Perfekt val för den som vill käka en lite nyttigare macka. Här är min favorit som funkar bra som lunch med en god sallad till eller bara som den är.

Till ca 6 rejäla mackor:

6 skivor surdegsbröd
1 burk tonfisk
2 kokta ägg
½ röd lök
2-3 msk hemmagjord majonnäs eller creme fraiche för den som vill
salt och peppar
Smörgåskrasse

1. Finhacka kokt ägg och röd lök.

2. Blanda med tonfisk, majonnäs, salt och peppar.

3. Servera på en skiva surdegsbröd. Toppa med smörgåskrasse.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.