Thaimat är alltid så gott och en återkommande favorit i mitt kök eftersom jag älskar currysmak och koriander 😍
Här en variant med nudlar (helt glutenfri) Enjoy!
100 g nudlar (OBS! välj bra sort, jag hittade en Thailändsk variant på Hemköp som innehöll enbart rismjöl och vatten)
1-2 msk röd currypasta
1 kycklingfilé
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 lime
1 chili röd
några sockerärtor
1 bit vitkål
1 morot
färsk koriander
1. Tina kycklingen om den är fryst.
2. Hacka chili, lök och vitlök samt morot, vitkål och sockerärtor i önskad storlek. Ta fram en wokpanna eller stor stekpanna. Häll i en generös skvätt olja och rödcurrypasta. Stek ihop i någon minut under omrörning och tillsätt hackad chili, lök och vitlök.
3. Häll på kokosmjölk, morot, vitkål och sockerärtor. Skär upp kycklingen i små bitar och häll även i den. Låt koka i ca 5-8 minuter (kolla på kycklingen om den är klar)
4. Koka risnudlarna enligt anvisning på paketet. Häll över nudlarna i grytan. Smaka av med lite salt och ev chilikrydda om det behövs.
5. Toppa med pressad lime och koriander.
Tips är att även ha i kaffirlimeblad och söt basilika i för den som har vägarna förbi en asiatisk affär!
Comments are closed