Sojamarinerad tofu med zucchini och jornötssås

Latest Comments

Inga kommentarer att visa.

Svårt att komma på vad du ska äta under veckorna? Testa nya smaker och variera med tofu! Här marinerad i soja, ingefära, sambal oelek och chili tillsammans med grönsaker och en härligt god jordnötssås 🍀

Tofumarinad
100 g tofu
1 msk japansk sojasås
1/2 tsk sambal oelek
4 cm riven ingefära (eller meeer)
en nypa chiliflingor

Jordnötssås
1/2 dl  jordnötssmör (välj utan socker i)
1 msk färskpressad lime
1 msk sesamolja (eller rapsolja)
1 msk vatten
2 msk japansk sojasås
ev några chiliflingor

Till salladen
en bit zucchini
3 romansalladsblad
1 avokado
1/2 salladslök
1 dl groddar
koriander

1. Blanda alla ingredienser till såsen i en skål.

2. Skär tofun i skivor och stek med soja, sambal oelek, ingefära och chili.

3. skär upp ingredienserna till salladen.

4. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med jordnötssåsen och koriander.

 

TAGS

CATEGORIES

Lunchbowl|Recept

Comments are closed