Sojamarinerad tofu med zucchini och jornötssås

Svårt att komma på vad du ska äta under veckorna? Testa nya smaker och variera med tofu! Här marinerad i soja, ingefära, sambal oelek och chili tillsammans med grönsaker och en härligt god jordnötssås 🍀

Tofumarinad
100 g tofu
1 msk japansk sojasås
1/2 tsk sambal oelek
4 cm riven ingefära (eller meeer)
en nypa chiliflingor

Jordnötssås
1/2 dl  jordnötssmör (välj utan socker i)
1 msk färskpressad lime
1 msk sesamolja (eller rapsolja)
1 msk vatten
2 msk japansk sojasås
ev några chiliflingor

Till salladen
en bit zucchini
3 romansalladsblad
1 avokado
1/2 salladslök
1 dl groddar
koriander

1. Blanda alla ingredienser till såsen i en skål.

2. Skär tofun i skivor och stek med soja, sambal oelek, ingefära och chili.

3. skär upp ingredienserna till salladen.

4. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med jordnötssåsen och koriander.