Lunchtips! Het morotssoppa med myntakräm

Slängde ihop en riktig pärla till lunch igår! Det blev en morotssoppa med äpple och myntakräm. Redan en favorit som jag garanterat kommer göra flera gånger! Gillar man kryddigt som jag så kan man dubbla måtten på chilin och ingefäran. Då bryter det av fint sedan med myntakrämen. Perfekt lunch som till och med var godare dagen efter.

1 gul lök
½ röd chili
1 msk riven ingefära
1 tsk gurkmeja
1-2 msk curry
300 g morötter
8 dl vatten
2 äpplen
1 grönsaksbuljongtärningar
½ liten citron
3 msk rostade pumpakärnor
olja till stekning

MYNTAKRÄM
1 dl crème fraiche
1 näve hackad mynta

1 Skala morötter och hacka tillsammans med äpplen i mindre bitar.

2 Skala lök och hacka tillsammans med chili. Fräs lök och chili lätt några minuter i lite olja tillsammans med riven ingefära, gurkmeja och curry i en stor gryta.

3 Tillsätt morötter och äpplen och låt fräsa med någon minut. Tillsätt vatten och buljongtärning och låt koka ca 10 min tills morötterna mjuknat.

4 Mixa soppan med stavmixer. Smaka av med pressad citron, salt och peppar. Låt puttra ytterligare fem minuter.

5 Rosta pumpakärnor i ugnen i några få minuter (akta så att de inte bränns)

6 Blanda crème fraiche och hackad mynta i en skål. Servera soppan med myntakrämen och rostade pumpakärnor.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.