Det absolut bästa med mitt jobb är att jag utformar det själv och gör det jag vill göra. För att jobbet aldrig ska bli enformigt och tråkigt försöker att se till att jobba på olika sätt med flera olika saker. Denna veckan har verkligen varit en varierad och rolig vecka, med flera helt olika projekt. Bland annat har jag haft en kostföreläsning för ett gäng anställda på ett företag. Kost är ett väldigt tacksamt ämne att prata om eftersom det är något som faktiskt alla kan relatera till och som alla har tankar och åsikter om.
Sedan hade jag också fixat en praktisk matlagningsövning där personalen själva fick prova att göra enklare recept. Det var en ny grej som jag inte testat tidigare. Alltid kul med nya grejer och jag tyckte om att den teoretiska föreläsningen blev kopplad till mer praktiska moment där de själva fick se att det inte behöver vara svårt att göra god, snabb och nyttig mat. De fick ett smakprov på hur man kan komma igång om man vill äta lite bättre helt enkelt 😝
I veckan har jag även fördjupat mig i forskning kring Polycystiskt ovariesyndrom kopplat till kost och tillsammans med två personer från min kostvetenskapliga utbildning skrivit en liten rapport om detta. Jättespännande! Och ett väldigt intressant område som det forskas alldeles för lite på med tanke på hur många kvinnor som faktiskt har PCOS och hur stor påverkan kosten verkar kunna ha! Jag är ju övertygad om att kosten och livsstilen har stor inverkan för alla typer av sjukdomar och tillstånd så jag tycker alltid det är kul att undersöka denna typen av kopplingar. Kost och livsstil kopplat till sjukdomar är ett område jag antagligen kommer skriva mer om i framtiden och som jag tror vi snart kommer höra mycket mer om!
Comments are closed